|
Postauksen tehnyt Pepsiboi päivänä Mar 5, 2023 15:25:57 GMT 2
Aarni
Aarnin pieni kylä sijaitsee Kalmiston pohjoisosassa. Toisin kuin muut, suuremmat kaupungit, on se hyvin metsän peitossa ja luonnonläheinen, minkä takia ei ole yllättävää, että Aarnin suurin vientituote on puu. Tästä huolimatta aarnilaiset ovat hyvin suojelevaisia metsästään, eivätkä anna ulkopuolisten yritysten tai toimijoiden koskea siihen, vaan hoitavat kaikki metsätalouteen liittyvät asiat itse. Puun lisäksi kaupungin asukkaat ovat taitavia käsityöläisiä, aina veistämisestä savitöihin ja ompeluun. Suurin osa huonekaluista, vaatteista ja astiastosta tehdään itse. Lisäksi Aarnissa voi kasvattaa omia vihanneksia ilman kasvihuoneita. Nämä vihannekset ovat laadultaan parempia kuin Yhdessä kasvatetut, mutta myös huomattavasti kalliimpia.
Yritystoiminnan ulkopuolella Aarni on hyvin vähän tekemisissä muiden kaupunkivaltioiden kanssa. Kyläläiset eivät lämpene helposti ulkopuolisille, ja välttävät teknologian käyttämistä. Vähän aikaa sitten Aarnissa ei ollut edes toimivaa sähkö- tai vesiverkostoa, mikä näkyy yhä maaseudun alueilla. Kaikenlainen kybertekniikka on kielletty.
Kaupungilla on myös omat synkät salaisuutensa, joiden esille tuominen on paheksuttavaa. Sota-ajan nälänhädästä ei puhuta, saatika sitten siitä, mitä metsään kadonneille vihollissotilaille kävi.
Tiivistettynä:
- Pienin kaupunki ja metsäteollisuuden ja artisaanien kehto.
- Hyvin vähän tekemisissä muiden kaupunkivaltioiden kanssa kokonaisuudessa. Pitävät huolen omista asioistaan eivätkä luota ulkopuolisiin helposti.
- Joutunut laajan asutettavan alueensa takia useasti tulen alle menneisyydessä, mikä selittää luottamuksen puutteen.
- Hylkivät teknologiaa. Käyttävät sähköä, jota saavat keskustasta. Kieltävät kuitenkin kybertekniikkan ja aseiden käytön ilman valtiollista lupaa.
- Synkkää historiaa, mistä ei puhuta.
- Puiden lisäksi vientituotteita ovat käsityöt.
- Kasvattavat parempia kasviksia kuin keskuskaupungin kasvihuoneet, mutta ovat myös runsaasti kalliimpia.
MEL @ ADOXOGRAPHY
|
|
|
Postauksen tehnyt Pepsiboi päivänä Mar 5, 2023 15:38:58 GMT 2
Ympäristö Pinta-alaltaan suurin osa Aarnista on metsän peitossa. Metsä tuntuu muuttavan muotoaan sen mukaan, kuka sinne astuu. Toisille metsä tuntuu hyvin synkältä ja sinne eksyy helposti, aarnilaiset taas kokevat metsän hyvin miellyttävänä ja rauhallisena.
Metsän lisäksi Aarnin kaupunki hyötyy runsaista pohjavesistä. Alueella on pieni järviä, joista voi kerätä vettä niin ruoanlaittoon kuin peseytymiseen. Vesijohdot käyttävät näitä vesistöjä hyväkseen ja maaseudulla käytössä on kaivoja, jotka täyttävät saman tarpeen. Laakea, tasainen alue on sopiva maanviljelyyn ja suurin osa kallioista ja mäistä saavat olla paikoillaan metsässä. Joistakin merkeistä voi päätellä, että alue on joskus ollut jään peitossa.
Pieni kylä, Aarni itse, löytyy metsän keskeltä. Talot ovat vaatimattomia, puusta rakennettuja omakoti- ja rivitaloja, ja kadut on peitetty mukulakivillä tai ei lainkaan. Kaupungin ulkopuolella tiet ovat vain tallauksesta ja hevoskärryistä tasautunutta hiekkaa.
Tiivistettynä:
- Sisältää runsaasti saastumatonta pohjavettä ja viljelysmaata. Suurin osa silti metsää.
- Asutus hajautunut keskuskaupungin ulkopuolelle.
- Metsässä on jotain.
- Kallioita ja kivilohkareita on runsaasti peltoalueen ulkopuolella.
- Pääkylä on pieni muihin kaupunkeihin verrattuna.
- Suosituin rakennusmateriaali: Puu, kivi.
MEL @ ADOXOGRAPHY
|
|
|
Postauksen tehnyt Pepsiboi päivänä Mar 5, 2023 15:39:09 GMT 2
Kulttuuri Hyvin samalla tavoin kuin Muilutus, Aarni on äärimmäisen suojeleva omistaan. Yhteisöllisyys paistaa tästä hiljaisesta väestä, jolle yhteisön lapsi on kaikkien lapsi, ja missä vanhuksista pidetään huolta ja heidän viisauttaan arvostetaan. Kaikki ulkopuolelta tulleet joutuvat tekemään valtavasti töitä, jotta heidät hyväksyttäisiin, eikä aina silloinkaan. Synkeän historiansa takia aarnilaiset kantavat kaunaa muille kaupungeille, eivätkä luota näiden tarkoitusperiin.
Samoin kuin ulkopuoliset, kaikki ulkopuolelta tuleva on myös tarpeetonta aarnilaisille. Sähköä ja vettä lukuunottamatta asukkaat eivät ole vastaanottaneet mitään rajojensa avaamisen jälkeen ja suorastaan kieltävät lailla kybertekniikan ja muut teknologiset vempaimet. Suhtautuminen elektroniikkaan on pelokasta ja ahdasmielistä.
Metsä on keskeisessä osassa arjessa. Metsää tulee palvoa ja kunnioittaa. Aina sadonkorjuun aikana osa sadosta viedään metsään kiitoksena hengille, eikä metsää saa tuhota ilman luvan kysymistä. Toistaiseksi ainoastaan aarnilaiset tietävät, miten tämä lupa kysytään. Kukaan ei tiedä, mitä käy, jos ilman lupaa mennään metsään, mutta aarnilaisten oletetaan satuttavan niitä, jotka yrittävät. Tämä ei ole täysin perätön usko, sillä virallista lainvalvontaa ei Aarnissa ole, vaan kyläläiset sopivat itse ongelmansa kyläneuvoston kanssa. Kansainvälisiin selkkauksiin on erikseen Kansankaarti-niminen järjestö.
Pukeutuminen tällä luonnonläheisellä kansalla on tavanomaista. Värit ovat luonnosta ja kirjavat kuvioinnit essuissa ja helmoissa tai paidan hihoissa ovat suosittuja. Harvemmin näitä kansallisasuiksi nimitettyjä asuja kuitenkin pidetään ja ne ovat tavanomaisesti vain juhlatilaisuuksiin.
Aarnin Muoti
Tiivistettynä:
- Toisista Aarnin asukkaista pidetään huolta. Lapsi on yhteisön kasvattama, ei vain yhden perheen.
- Ulkopuolisiin suhtaudutaan varovasti. Muiden pitää todistaa itsensä luottamuksen arvoiseksi.
- Teknologia on pahasta. Sähkö ja vesi ovat ainoita, joita tarvitaan, maaseudulla eletään mahdollisesti ilman kumpaakin.
- Metsään on vietävä osa vuoden sadosta henkien rauhoittamiseksi ja kiittämiseksi.
- Pukeutumisessa yritetään korostaa luonnon eri värejä. Pitkät helmat, huivit, kirjavat kuvioinnit ja nahkakengät ovat aarnilaisten itse määräämä “kansallispuku”.
- Talot rakennetaan yhteisvoimin.
- Vanhemmista yhteisön jäsenistä pidetään huolta.
- Ei lainvalvontaa, asiat hoidetaan suurimmalta osin oman käden oikeudella. Kansainvälisissä asioissa asioihin puuttuu virallinen Kansankaarti.
- Pyhät: Sadonkorjuu, Keskikesän Juhla, Kukinto, Menehtyneiden Muistopäivä
Uskonto
Aarnissa palvotaan luontoa ja metsää. Ympärillä uskotaan olevan luonnonhenkiä, jotka suojelevat ympäristöään ja joita ei tule häiritä tai toimia ilman niiden lupaa. Tästä syystä asukkaat uskovat olevansa vain osa metsän kiertokulkua ja vainajat haudataan sinne. Tämän lisäksi luontoa tulee kiittää sadosta ja siitä, että se pitää heistä huolen. Tähän lasketaan mukaan eläimet, joita pelätään ja joita kaadettaessa tulee käyttää koko eläimen ruho hyödyksi.
Uskonnollisina rituaalien johtajina toimivat poppamiehet, shamaanit, jotka ovat yhteydessä luontoon ja henkiin. Heiltä voi tulla kysymään neuvoa luontoon liittyvissä asioissa ja shamaanit pyytävät luvan metsän kaatamiseen tai käyttämiseen. Kukaan ei varsinaisesti tiedä, miten shamaanit kommunikoivat metsän kanssa ja tämä taito siirtyy sukupolvelta toiselle vain shamaanioppilaalle.
Tiivistettynä:
- Palvonnan kohteena on luonto ja erityisesti metsä. Molemmissa uskotaan elävän henkiä.
- Eläimiä tulee pelätä ja kunnioittaa ja näiden kaatamisen jälkeen tulee käyttää koko eläin hyödyksi.
- Uskonnollisista menoista vastaa shamaani, joka osaa kommunikoida metsän kanssa. Tieto tästä taidosta kulkee shamaanilta toiselle ja shamaani valitsee itse oppilaansa.
MEL @ ADOXOGRAPHY
|
|
|
Postauksen tehnyt Pepsiboi päivänä Mar 5, 2023 15:39:24 GMT 2
Juhlat & Pyhät Kukinto - Kevät Luonnon puhjetessa kukkaan mennään ulos katsomaan ja viettämään aikaa läheisten kanssa. Nyyttikestit ovat tavallinen perinne kyläjuhliin.
Keskikesän Juhla - Kesä Tehdään rituaaleja, joissa tanssitaan ja kerätään kukkia taikoihin. Vapaapäivä kaikille.
Sadonkorjuu - Syksy Yhteisön jäsenet kokoontuvat yhteen korjaamaan vuoden satoa, joka sitten talletetaan varastoon. Päivän päätteeksi syödään suurempi ateria kuin yleensä ja kiitetään henkiä sadosta.
Menehtyneiden Muistopäivä - Talvi Muistellaan taistelussa kuolleita ja kadonneita. Hiljaisuuden päivä, kaikenlainen juhlinta on kiellettyä.
Häät Aviopari juhlii vihkimisseremoniaansa metsässä, missä työhön pyydetty shamaani hoitaa juhlallisuudet. Puolisot vaihtavat toisilleen tärkeitä esineitä. Kumpi tahansa puoliso saa ottaa toisensa sukunimen tai olla vaihtamatta. Seremonian jälkeen aviopari ja näiden läheiset kulkevat hääsaattueessa kylän ympäri hevosten vetämillä kärryillä ja jatkavat juhlia uudessa kodissaan tai erikseen vuokratussa tilassa.
Hautajaiset Vainajalle pidetään muistotilaisuus, missä läheiset saavat kertoa tarinoita ja surra vainajaa. Muistotilaisuuden jälkeen vainaja kääritään villoista tehtyyn kankaaseen, kannetaan paareilla kylän läpi ja haudataan metsään. Haudalle istutetaan puu, jonka kylkeen kaiverretaan sen kasvettua vainajan nimi ja syntymä- ja kuolinaika.
MEL @ ADOXOGRAPHY
|
|
|
Postauksen tehnyt Pepsiboi päivänä Mar 5, 2023 15:39:36 GMT 2
Hallinto Aarnin hallinto on yksinkertainen. Keskustassa asuu kylän asukkaiden parista valittu kyläneuvosto. Kyläläinen ei itse voi asettua ehdolle, vaan tulee tämä tulla jonkun ehdottamaksi. Ehdotetuista kyläläiset äänestävät 15 jäsentä kyläneuvostoon. Kyläneuvosto äänestää kansalaisten tai neuvostolaisen ehdottamista muutoksista ja päätöksistä.
Merkittäviä Virkoja 15 kyläneuvostolaista - NPC Kansankaartin johtaja - NPC Shamaani - NPC
Teknologia
Aarnissa teknologia on hyvin vähäistä. Kaupungissa on toimiva sähkö- ja vesiverkosto ja sekin vain asutetulla alueella. Harvaan asuttu maaseutu tulee toimeen järvien, lampien ja kaivojen avulla. Valona toimivat öljylamput ja muut kynttilät tai lyhdyt. Keskustassa on myös tavallista, että on televisioita ja lankapuhelimia, joilla voi soittaa asutuksesta toiseen.
Liikenne, Koulutus ja Terveydenhuolto
Aarnissa ei ole julkista liikennettä, koulut ovat pieniä kyläkouluja ja terveydenhuolto on pääasiassa kansanparannusta eli yrttejä ja salvoja. Oikeita lääkäreitäkin löytyy, mutta kuten tavallista, asuvat nämä pääasiassa Aarnin keskustassa ja lääkäriltä odotetaan sitä, että tuo pystyy matkaamaan potilaan luo, jos tämä ei kykene tulemaan lääkärin luo.
Aarnissa tavallisin tapa liikkua on hevosilla tai hevosten vetämillä kärryillä. Aarni onkin ainoa paikka, missä tämä kumma kavio-otus on selvinnyt ja ovat pysyneet lähimpänä esi-isiään verrattuna muihin Kalmiston ratsuihin. Maitokärryltä voi saada kyydin kylään jos kauniisti pyytää ja pyörät ovat myös suosittu tapa kulkea. Ajoneuvoja ei Aarnissa käytetä ja posti tulee noutaa itse tai valtuuttaa joku toinen noutamaan se.
Aarnissa on useita kyläkouluja. Lapsien täytyy käydä 9 vuotinen peruskoulutus, jossa opetetaan lukemaan, kirjoittamaan ja muita perusasioita, joista oppilaat voivat hakeutua ulkopuolelle jatko-opintoihin.
Terveydenhuolto on oletuksena ilmaista. Siksi Aarnia ei ole koulutettujen lääkäreiden määrällä pilattu. Terveydenhuolto toimii lahjoitusten ja lääkäristä pidetään yhteisössä huolta tuon tärkeän työn takia. Ulkopuolelta tulleilla lääkäreillä voi olla aluksi vaikeaa, mutta loppujen lopuksi se on silti helpoin tapa tulla hyväksytyksi yhteisöön.
Tiivistettynä:
- Ei julkista liikennettä, vain hevosia ja hevoskärryjä sekä maitokärryt.
- Posti tulee noutaa itse.
- Koulutus tulee kyläkouluista. Peruskoulu kestää 9 vuotta ja oppilaiden toivotaan jatkavan opintoihin Aarnin ulkopuolelle.
- Terveydenhuolto on ilmaista, mutta lääkäreitä ei ole paljon. Lääkäristä tulee pitää huolta lahjoituksilla ja palveluksilla, koska tuo on tärkeä osa yhteisön hyvinvointia. Pienimuotoisia hoitajia ovat kansanparantajat.
Huomioon Otettavat Lait
1.§ Pulassa olevan aarnilaisen hylkääminen on heitteillejättö ja maanpetos. 2. § Metsään ei kajota ilman luvan kysymistä henkioppailta ja shamaanilta. 3. § Metsän myyminen tai luovuttaminen ulkopuolisille ehdottomasti kielletty ja vankeudella rankaistavaa. 4. § Tarpeettoman kyberteknologian, etenkin aseiden, tuominen Aarniin kielletty.
MEL @ ADOXOGRAPHY
|
|